Mezoterápia

Mezoterápia

A mezoterápia méltán a legnépszerűbb kozmetikai kezelés világszerte. Rendkívül gyorsan elterjedt, két alkalmazási módja van, a tűs és a tű nélküli 

A tű nélküli mezoterápia (elektroporáció) az egyik legújabb elektrokozmetikai eljárás, amellyel a leghatékonyabban lehet a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegébe jutatni,

A kívánt eredmény eléréséhez gyakran szükség van havonta ismétlődő kezelési kúrára, a kúra hosszát és a felhasznált hatóanyagokat természetesen a kezelendő tünet típusa határozza meg. 

Tűs mezoterápia, mezopen


  • A mezopen apró tűi behatolnak a felhámba majd az irha rétegbe. Szervezetünk azonnali válaszreakcióként beindítja a sebgyógyulás folyamatát, mely által a kollagén és az elasztikus rostok fehérje szintézise fokozódik.
  • A mikrotűk apró csatornákat nyitnak meg a bőrben, melyeken keresztül a kellő mélységbe juttathatunk steril és tömény hatóanyagokat molekulamérettől függetlenül. A hatóanyagoknak így lehetőségük nyílik közvetlenül a felhasználás helyszínére jutni, ahol látványos, gyors és tartós eredményt produkálnak.
  • A mikrocsatornák a kezelés után egy órával bezáródnak, és a irha réteg regenerálódása során a rugalmasságot és merevséget adó fehérjeszálak visszanyerik eredeti szerkezetüket és vízmegkötő képességüket.